Hoogvlieger

Duurzame energie is op dit moment een sleutelwoord in de wereld. Op allerhande manieren worden er technieken bedacht voor het opwekken van “groene” energie. Bijlsma Hijs- en Heftechniek doet dit onder andere door het leveren van kraanmotoren en frequentieregelaars die regeneratief zijn. Daarnaast is Bijlsma toeleverancier voor bedrijven die zich bezig houden met het produceren en opbouwen van windturbines.

Windenergie is momenteel erg belangrijk in onze maatschappij. Ondanks alle verschillende meningen over dit onderwerp zijn er veel bedrijven druk in deze branche. Dat was ook goed te zien op de beurs Offshore Energy van afgelopen maand. Samen met Lagerwey Wind heeft Bijlsma een speciale evenaar ontwikkeld voor het plaatsen van wieken op windturbines. De evenaar kan zichzelf, door middel van een liersysteem, corrigeren en haar hijspunt verplaatsen. De 10 ton evenaar is voorzien van een haak die op afstand automatisch ontkoppeld kan worden door de kraanmachinist.

De totale lengte van de evenaar is 19 meter. De evenaar bestaat uit 7 delen die gedemonteerd kunnen worden waardoor transport eenvoudig is.

Er speelt altijd wat bij ons

Liever persoonlijk contact?

Contact
Ook interessant om te lezen: Hijskranen