Bezoek Epemaskoalle uit IJsbrechtum

Donderdag 13 juli kwamen de kinderen van de Epemaskoalle op bedrijfsbezoek bij Bijlsma Hijs- en Heftechniek.

 

De kinderen werden welkom geheten door Ulco Stoffelsma en Bart de Jong van Bijlsma Hijs- en Heftechiek. Na het nuttigen van limonade en een overheerlijke koek volgde een powerpoint presentatie over de werkzaamheden binnen het bedrijf. In ‘Jip en Janneke’ taal werd uitgelegd hoe het traject voor het bouwen van een kraan werkt. Ook de onderdelen, nazorg en veiligheid werd onder de loep genomen. De heren van Bijlsma legden de koppeling met de werkzaamheden binnen het bedrijfsleven feilloos met de werkjes die de kinderen op school zoal te doen krijgen. De interactie was fantastisch en er werden dan ook ruimschoots vragen gesteld door de kinderen.

Na het onderverdelen in 2 groepen werd een rondleiding gegeven door het bedrijf.

kinderen

 

 

 

 

 

Zo werd de hal bezocht waar de keuringen plaatsvinden. Aandachtig aanschouwden de kinderen hoe een ketting als een soort elastiekje in de trekbank werd opgerekt. De keurmeester vertelde wanneer een ketting betrouwbaar bevonden werd en wanneer en waarom een ketting afgekeurd werd. Geen moment verloren de kinderen hun aandacht.

kinderen 3

De weg vervolgde zich naar de grote hal waar drie grote Eagle kranen gebouwd werden, die vrachtwagen cabines bij Scania gaan verplaatsen. Hier volgde uitleg waar de monteurs op dat moment mee bezig waren en werd er terugkoppeling naar de powerpoint presentatie en de werkjes van school gegeven.

Uiteindelijk mochten de kinderen naar de hal waar een grote bovenloop kraan met takel op ze hing te wachten. Jawel , ze mochten zelf een kraan besturen! Maar eerst moest er nog even gegokt worden… hoeveel schalmen bevinden zich aan deze kettingen in de kist? De kinderen waren druk in overleg en er moest natuurlijk even gevoeld worden hoe zwaar die kettingen wel niet zijn!

kinderen 4    kinderen 5    kinderen 6

Eindelijk was het moment daar en mochten de kinderen zelf ervaren hoe het is om een kraan te besturen. En dat deden ze geweldig goed! Ze mochten allemaal wel vakantiewerk bij Bijlsma komen doen!

kinderen 8  kinderen 9  kinderen 10

Na een 2 uur durend programma was het tijd voor de afsluiting. In de kantine werd bekent gemaakt wie er het dichts bij de schalmen in de buurt zat met het genoteerde aantal. Janiek van Dam was de gelukkige winnaar en ontving een prachtige rugtas met leuke geschenken van Bijlsma. Ook de overige kinderen ontvingen een goodie bag met pen, pet, sleutelhanger , magazine Transporteur (leesvoer voor de ouders) en een heerlijke Kitkat.

 

Met de gekregen Bijlsma cap, moest er uiteraard nog een groepsfoto voor het pand gemaakt worden als herinnering aan een leerzame, maar vooral gezellige ochtend in Joure!

 

kids voor hallen

Er speelt altijd wat bij ons

Bart de Jong
"Goede afspraken met de klant en zorg dragen dat dit waargemaakt wordt. Daar voel ik me verantwoordelijk voor!"

Bart de Jong

Verkoop buitendienst

0513 48 11 22

Liever persoonlijk contact?

Contact
Ook interessant om te lezen: MVO