Jaarlijkse keuring van de overhaal

Dit jaar is de doorstroom en instroom van leerlingen binnen scholen groter dan verwacht. Om deze reden zal de overheid vanaf nu jaarlijks extra geld steken in het onderwijs. Scholen die dit geld ontvangen worden gevraagd om dit te besteden aan het stimuleren van exacte en technische vakken. Voor Bijlsma is dit natuurlijk niet meer dan logisch!

In de afgelopen jaren heeft Bijlsma al vaak meegewerkt aan de vraag van scholen om leerlingen enthousiast te maken voor de techniek. Dit van een presentatie over veiligheid tot aan een workshop in de werkplaats. Onderstaand een paar voorbeelden van wat Bijlsma heeft mogen betekenen voor het onderwijs.

Als onderdeel van hun opleiding behalen techniekstudenten van het ROC Friese Poort Sneek hun VCA certificaat. Net zoals afgelopen maand komen de nieuwe studenten jaarlijks langs bij Bijlsma voor een rondleiding en een presentatie over veiligheid tijdens het hijsen en heffen.

Tijdens de open dag van het Keicollege in november 2018 stond Bijlsma bij de ingang van de school in Heerenveen. Alle scholieren en hun ouders kregen de kans om een kijkje te nemen in onze met trekbank uitgeruste servicebussen. Hierbij kregen zij een demo te zien van de werking en toepassing van een meetcel.

Als onderdeel van het “beroepenfeest” met de naam On Stage komen leerlingen van het VMBO jaarlijks een kijkje nemen in de werkplaats van Bijlsma. Hier ervaren de leerlingen onder begeleiding van onze monteur Richard Kooistra hoe het is om te werken aan echte hijskettingen.

Basisschool De Epemaskoalle uit IJsbrechtum kwam in juli 2017 langs voor een presentatie over het bouwen en gebruiken van kranen. Naast deze presentatie, een rondleiding door de werkplaats en een spannende prijsvraag mochten de leerlingen onder begeleiding van Bart de Jong en Ulco Stoffelsma zelf een echte kraan besturen.

Naast deze presentaties, rondleidingen, workshops en ervaringen biedt Bijlsma verschillende stageplaatsen aan op MBO en HBO niveau. Zo krijgen deze studenten de kans zich te ontwikkelen binnen een technische organisatie, of het nou op het kantoor of in de werkplaats is.

Er speelt altijd wat bij ons

Onze medewerkers adviseren de meest uiteenlopende vraagstukken

Bouw op Bijlsma
Neem contact op
Bel mij terug