Training in de nieuwste technologie

Training op 3 niveaus

De hedendaagse technologie ontwikkeld zich continu, waardoor flexibiliteit en modernisering onder de servicemonteurs van groot belang is. De nieuwste ontwikkelingen welke gebruikt worden op nieuwe installaties gemaakt door Bijlsma Hijs- en Heftechniek worden verwerkt in het trainingsprogramma. Hierbij is het mogelijk om aanpassingen te doen aan de verschillende componenten. Omdat de gehele opstelling modulair is kunnen aanpassingen of toevoegingen gemakkelijk worden gerealiseerd. De testopstelling simuleert de werking van een echte bovenloopkraan. De testopstelling bestaat uit 2 kasten. De eerste stelt het “main control cabinet” voor en de ander de trolley met de bijbehorende bediening.

De training bestaat uit drie niveaus, waarbij elk niveau een verdieping in kennis vereist. Het eerste niveau verdiept zich in de “human machine interfaces”, oftewel de Siemens HMI. Men kan gemakkelijk bij deze HMI inloggen doormiddel van slim geplaatste QR-codes. Door deze mogelijkheid krijgt de servicemonteur de kans om te bepalen met welk type storing hij of zij te maken heeft, zonder de kraan te beklimmen. Ook verdiept niveau één zich in de basisstappen welke kunnen worden genomen om defecte onderdelen op te sporen en te lokaliseren.

Niveau twee verdiept zich in het analyseren en uitlezen van logbestanden. Bij een storing zal in deze bestanden data worden opgeslagen. Door deze bestanden te lezen zal het constateren van het probleem een stuk gemakkelijker worden. Een voordeel is dat deze bestanden uit te lezen zijn vanaf een grote afstand doormiddel van een VPN. Deze verbinding kan ook tot stand worden gebracht door een QR-code.

Het derde en laatste niveau zal de servicemonteur trainen in het gebruiken van de Totally Integrated Automation Portal, oftewel de  TIA portal. Door in te loggen in deze engineeringssoftware kan de monteur alle programma’s analyseren en testen.

Er speelt altijd wat bij ons

Onze medewerkers adviseren de meest uiteenlopende vraagstukken

Bouw op Bijlsma
Neem contact op
Bel mij terug